Lensu, Mikko: Varatohtori Virta Pohjoisnavalla
Lensu, Mikko: Varatohtori Virta Pohjoisnavalla

Lensu, Mikko: Varatohtori Virta Pohjoisnavalla

Teos
Tuotetta rajoitettu erä.
6,00 €

Teos, 2005, 2. painos. 133, [3] sivua : kuvitettu. Sidottu, kuvakansi. K3. Kuvitus Jukka Lemmetty.

Saatavuus 1 kpl

Mikko Lensun riemukkaan esikoisteoksen myötä kotimainen lastenkirjallisuus tekee uuden aluevaltauksen: tämän kirjan sankarit suunnistavat kohti Pohjoisnapaa! Ankarista olosuhteista huolimatta jäätutkimus osoittautuu verrattoman hauskaksi ja jännittäväksi.


Omalaatuinen tutkimusretkikunta hankkiutuu matkaan jäänmurtaja Polarsternillä. Aluksen kirjavaan miehistöön kuuluvat ohjesääntöjä ja marsipaania rakastava kapteeni Prykä, jättiläiskokoinen ja lempeä perämies Prammi, uhmakas venäläinen kalatutkija Sonja, yliälykäs kissa Helmut ja runoilusta innostunut tietokone Oskari.


Tutkija Hans ja hänen ystävänsä, varatohtori Virta, laativat salaisen suunnitelman vuosikymmeniä kadoksissa olleen tutkimusalus Sturmin löytämiseksi. Mutta kuinka saada muutettua Polarsternin kurssi ylitiedemiehen huomaamatta?


Tarinassa riittää hupaisia kommelluksia, vinhaa vääntöä ja eriskummaisia laitteita. Kun Sturm monien seikkailujen jälkeen murtautuu esiin jääpiilostaan, ilo on ylimmillään, ja matka huipentuu jalkapallo-otteluun Pohjoisnavalla.