Axelsson, Majgull: Toista tietä
Axelsson, Majgull: Toista tietä

Axelsson, Majgull: Toista tietä

WSOY
Tuotetta rajoitettu erä.
7,00 €

WSOY, 1. painos, 2005. 336 sivua. Sidottu, kansipaperein. K3. Suomentanut Oili Suominen.

Saatavuus 1 kpl

Puolialaston mies löydetään itä-eurooppalaisen kaupungin kadulta. Hän on taittanut niskansa ja halvaantunut ,ilmeisesti pudottuaan ikkunasta. Mies tunnistetaan: hän on ilmeisesti ruotsalainen Sverker Sundin. Hänen vaimonsa MaryMarie kutsutaan paikalle Tukholmasta. Kun hän istuu miehensä vuoteen vierellä sairaalassa, todellisuus alkaa häilyä. Hän ei enää ole varma siitä kuka on ja miten hänen pitäisi suhtautua avioliittoonsa Sverkerin kanssa.

Seitsemän vuotta myöhemmin MaryMarie on jatkuvasti kahden vaiheilla. Kumpi hän on, Mary vai Marie? Surmasiko hän miehensä vai antoiko hän tämän elää? Joutuiko hän vankilaan vai tuliko hänestä ministeri? Hänen tarvitsee vain sulkea silmänsä, niin toinen mahdolisuus on yhtä tosi kuin toinenkin. Elämän käännekohdissa on vaihtoehtoja - jos hän olisi kulkenut toista tietä, kaikki olisi sujunut eri lailla.

Toista tietä on loistavan tarinankertojan voimannäyte: täydellinen, mukaansatempaava romaani, joka yllättää lukijan kerran toisensa jälkeen. Se on kertomus syyllisyydestä ja sovinnosta, rakkaudesta ja ystävyydestä, pettämisestä ja kostosta.

Teos oli Pohjoismaiden Neuvoston kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana vuonna 2005.