Halinen, Antti: Kuuba 2020
Halinen, Antti: Kuuba 2020

Halinen, Antti: Kuuba 2020

Rosebud
Tuotetta rajoitettu erä.
14,00 €

Rosebud, 2020. 245 sivua.. ISBN: 9789527313305, pehmeäkantinen, kuvakansi. K3.

Saatavuus 1 kpl

Vuonna 2019 Kuuban vallankumous täytti 60 vuotta. Juhlavuosi oli vaikein vuosi 1990-luvun alun jälkeen, jolloin Neuvostoliiton katoaminen romahdutti Kuuban talouden ja aiheutti kovan pulakauden. Presidentti Donald Trumpin johtama Yhdysvaltojen hallinto kiristi kaikin tavoin saartoa ja loi uusia rajoituksia muun muassa Kuuballe tärkeään matkailuun.

Kuubaa rasittivat myös muut ongelmat, osittain kotitekoiset, osittain saarron aiheuttamat: tavara- ja raaka-ainepula, tuotannon tehottomuus, korruptio, hallitsevan kommunistipuolueen änkyräsiiven harjoittama uudistusten jarrutus ja pääasiallisen öljyntoimittajan Venezuelan taloudellinen romahdus.

Kuuba ei kuitenkaan ole enää niin yksivärinen maa kuin ennen. Maassa on myös vallankumouksen sisältä tulevia kriittisiä ja itsekriittisiä ääniä, jotka eivät hyväksy Yhdysvaltojen painostusta.

Antti Halisen toinen kirja on ennen kaikkea selvitys siitä, millainen Kuuba sosiaalisesti, taloudellisesti ja poliittisesti siirtyi uudelle vuosikymmenelle ja joutui koronan pyörteisiin. Koronaviruspandemia kuitenkin aiheutti sen, että kirja lähtee liikkeelle Kuuban koronan vastaisesta taistelusta.