Tuomisto Tero: Tavotteita ja saavutuksia
Tuomisto Tero: Tavotteita ja saavutuksia

Tuomisto Tero: Tavotteita ja saavutuksia

Jaarla
Tuotetta rajoitettu erä.
17,00 €

Jaarli, 2019. Kovakantinen. 111 sivua. K3. ISBN 9789529418244

Saatavuus 1 kpl

Etulinjan taistelijat perustivat vuonna 1964 nykyisen Rintamaveteraaniliiton. Siitä alkaen liitto on ponnistellut sotiemme veteraanien, heidän puolisoittensa ja leskiensä lakisääteisen tuen puolesta, vanhuudenpäivien turvaksi. Vaativia tavoitteita on ollut paljon, ja hyvin paljon on 55 vuodessa jo saavutettukin. Tehtävää riittää edelleenkin. 

Kirjan lyhyissä artikkeleissa kerrotaan liiton toimintavuosien eräistä taitekohdista ja myös niistä kamppailuista, joilla suomalaista veteraanilainsäädäntöä on kehitetty, yhteistyössä muiden veteraanijärjestöjen  kanssa. Teksteissä tulee havainnollisesti esiin Rintamaveteraaniliiton omat erityispiirteet, ennakkoluulottomuus ja määrätietoisuus kertoa veteraanien tavoitteista päättäjille. Mukana on myös yksityiskohtia muun muuassa liiton hengellisestä toiminnasta, naistoimikunnan vaiheista ja kansainvälisistä yhteyksistä. 

Sotavuosien 1939-45 pitkät varjot ulottuvat omaan aikaamme saakka. Maamme kunniakansalaisten rivit harvenevat, mutta vielä on mahdollisuus sekä tukea heitä että kuunnella heidän kertomuksiaan noilta kaukaisilta taistelujen vuosilta, kun itsenäisyytemme turvattiin.