Alaja Erkki: Monsieur Magic - Aulis Rytkönen
Alaja Erkki: Monsieur Magic - Aulis Rytkönen

Alaja Erkki: Monsieur Magic - Aulis Rytkönen

Teos
Tuotetta rajoitettu erä.
18,00 €

Teos, 2009. Kovakantinen, kuvakansin. K3. ISBN 9789518511857

Saatavuus 1 kpl

Kiehtova elämäkerta kertoo, miten ankarista oloista lähtenyt savolaispoika taisteli tiensä ammattilaiseksi maailmalle. Rytköstä pidettiin jopa luopiona - hänet valittiin ammattilaisuransa aikana vain kerran Suomen maajoukkueeseen - mutta maailmalla hän oli kaikkien arvostama tekninen taituri.

Vanhan hyvän ajan välihyökkääjä oli Suomen ensimmäinen jalkapalloammattilainen. Rytkönen pelasi vuodet 1952-1960 Toulouse FC:ssa ja teki Ranskassa häikäisevän uran. Lempinimen Monsieur Magic hän sai loistavan tekniikkansa ja mielikuvituksellisen pelityylinsä ansiosta.

Rytkönen palasi ammattilaisuransa jälkeen Suomeen HJK:n pelaajavalmentajaksi. Rytkönen teki uraauurtavaa työtä myös naisjalkapallon parissa. Hän valmensi HJK:n naisia yli 10 vuoden ajan ja on ainoa valmentaja, joka on voittanut sekä naisten että miesten mestaruuden.

Kirja on kunnianosoitus suurelle ihmiselle ja urheilijalle. Rytkönen on monipuolisella urallaan, herrasmiesmäisellä tyylillään ja valtavalla auktoriteetillaan luonut pohjaa tuleville ammattilaisille ja valanut uskoa suomalaiseen jalkapalloon. Aulis Rytkönen täytti 80 vuotta tammikuussa 2009. Kirja on täynnä mielenkiintoisia tarinoita hänen itsensä kertomana.