Zizek Slavoj: Uusi luokkataistelu
Zizek Slavoj: Uusi luokkataistelu

Zizek Slavoj: Uusi luokkataistelu

Into Kustannus
Tuotetta rajoitettu erä.
9,00 €

Into, 2017. 2. painos. Pehmeäkantinen, kuvakansin. 109 sivua. K3. ISBN 9789522647382

Saatavuus 1 kpl

Terrorismin ja pakolaisuuden todelliset syyt.

Pakolaisvirta ja islamilaisen terrorismin uhka ovat ajaneet maanosan sotienjälkeisen ajan suurimpaan kriisiin, eikä niitä voiteta pelkällä myötätunnolla ja empatialla. Yksi asia on selvä: aivan kuten islamilainen terrorismi, muuttoliike ei ole vain poliittisten päätösten syytä, vaan ne ovat ensisijaisesti globaalin kapitalismin oire. Kaiken perustana on luokkataistelu. Niille, jotka yrittävät horjuttaa hallituksia tai estää eri väestöryhmiä ja maanosia vaurastumasta ja osallistumasta yhteiskunnalliseen toimintaan, tulee tuskin yllätyksenä, jos näiden toimien seurauksena yhteiskunnat hajoavat ja ihmiset valitsevat uskonnollisen tai ideologisen ääriliikkeen tai lähtevät muualle paremman elämän toivossa.

Lännen vaatimukset tasa-arvosta ja demokraattisista ja liberaaleista arvoista kaikuvat onttouttaan - huolimatta kuinka toivottavia nämä arvot ehkä ovatkin. Todellinen uhka lännen sosiaaliselle rakenteelle ei ole peräisin maahanmuuttajista, vaan globaalin kapitalismin dynamiikasta, joka on kulkenut käsi kädessä maailmanlaajuisen fundamentalismin synnyn kanssa.

Slovenialainen filosofi Slavoj Zizek (s. 1949 Ljubljana) on yksi nykyajan merkittävimmistä yhteiskunnallisista ajattelijoista. Hän on kulttuurikriitikko ja psykoanalyysin teoreetikko, jolla on lukuisia kansainvälisiä vierailijaprofessuureja muun muassa Columbian yliopistossa New Yorkissa ja Princetonissa.