Heiskanen, Outi & Santakari, Minna: Asuuko neiti Töölössä?
Heiskanen, Outi & Santakari, Minna: Asuuko neiti Töölössä?

Heiskanen, Outi & Santakari, Minna: Asuuko neiti Töölössä?

Teos
Tuotetta rajoitettu erä.
20,00 €

Teos, 2004, 2. painos. 191, [1] s. : kuvitettu. ISBN:9789518510157, kovakantinen, kuvakansi. K3.

Saatavuus 1 kpl

Heiskanen, Outi & Santakari, Minna: Asuuko neiti Töölössä? : elämää elokuvien Helsingissä

"Helsinki on kaunis kaupunki... mutta liika kiire pilaa senkin!" totesi jo komisario Palmu aikoinaan. On siis syytä hellittää hetkeksi ja lähteä kiertoajelulle elokuvien Helsinkiin. Stadiin, jossa asuvat niin Suomisen perhe kuin Kultamitalivaimo, Calamari Unionin Frankit, Pekka ja Pätkä... Outi Heiskasen ja Minna Santakarin filmaattinen matkaopas vie lukijansa fiktiivisten helsinkiläisten todellisille asuinsijoille.

Suomalaisen elokuvan meille näyttämä pääkaupunki on yhtä aikaa sekä totta että tarua. Toisinaan Helsinki on esittänyt tarinassa yhtä oleellista osaa kuin kuka tähti tahansa; toisinaan taas kaupunki on kurkistanut ikkunasta sisään pelkkänä pahvikulissina. Molemmissa tapauksissa miljööllä on ollut merkityksensä - se on ollut avain elokuvateoksen maailmaan, sen näkyvien ja näkymättömien arvojen äärelle.

Elokuvien esittämä Helsinki - sen maisemat, kadut ja kodit - on vuosien varrella muuttunut rajustikin. Miten ja milloin, juuri näihin kysymyksiin tämä kirja haluaa vastata. Viimeisessä luvussa tutustutaan lisäksi Helsingin elokuvateattereiden monivaiheiseen historiaan.

Asuuko neiti Töölössä? on mukaansatempaavasti kirjoitettu ja upeasti kuvitettu kunnianosoitus paitsi suomalaiselle elokuvalle ja Helsingille, myös kotimaisen elokuvan still-valokuvaajille, joiden ansiosta rakkaat muistikuvat Helsinki-elokuvista elävät vahvoina katsojien mielissä. Kirja on verraton lahja paitsi elokuvanystävälle myös jokaiselle Helsingistä ja sen historiasta kiinnostuneelle.