Seksuaalilääketiede
 Seksuaalilääketiede

Seksuaalilääketiede

Tuotetta rajoitettu erä.
60,00 €

Duodecim, 2020. 761 sivua : kuvitettu. ISBN: 9789516566989, kovakantinen, kuvakannet. K4.

Saatavuus 1 kpl

Toimittajat: Pirkko Brusila, Katja Kero, Juhana Piha, Marita Räsänen ; piirrokset: Tiina Ripatti-Toledo ; kuvat: Mikko Hippeläinen 

Kaikki terveydenhuollon ammattilaiset joutuvat tilanteisiin, joissa tarvitaan seksuaalilääketieteen osaamista. Seksuaalilääketiede on maamme ensimmäinen seksuaalilääketieteen oppi- ja käsikirja, jossa tarkastellaan fyysisiä ja psyykkisiä ilmiöitä ihmisen eri kehitys- ja elämänvaiheissa sekä erilaisten sairaustilojen, hoitotoimenpiteiden ja lääkitysten vaikutuksia seksuaalitoimintoihin unohtamatta erityisryhmien tarpeita.

Sairauksilla, niiden hoidoilla ja leikkauksilla on varsin usein haitallisia vaikutuksia seksuaalitoimintoihin. Ongelmien minimoimiseen jo ennakkoon tuleekin tietoisesti pyrkiä, sillä seksuaalisen hyvinvoinnin tiedetään edistävän niin psyykkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia ja elämänlaatua. 

Seksuaalilääketiede-teoksessa kunkin lääketieteen erikoisalan kontekstissa arvioidaan näyttöperusteisesti, miten sairaudet, erilaiset hoitomuodot, lääkitykset ja leikkaukset vaikuttavat seksuaalitoimintoihin ja potilaiden hyvinvointiin. 

Teos antaa laajan tietopohjan ja vastauksia potilaita askarruttaviin kysymyksiin paitsi terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja seksuaaliterapeuteille, myös psykologeille,  sosiaalityöntekijöille ja kaikille muille, jotka kohtaavat työssään ihmisen seksuaalisuutta tai ovat kiinnostuneita näyttöön perustuvasta tiedosta koskien ihmisen seksuaalitoimintoja ja niiden häiriöitä.