Ojalehto, Martti: Kotikairoilla koirien kanssa
Ojalehto, Martti: Kotikairoilla koirien kanssa

Ojalehto, Martti: Kotikairoilla koirien kanssa

Tuotetta rajoitettu erä.
20,00 €

[Martti Ojalehto] [2016]. 288 sivua. ISBN: 9789529381067, sidottu, kuvakansi. K4.

Saatavuus 1 kpl

Yli seitsemänkymmentä vuotta sitten maalaistalon pojaksi syntynyt, suuren osan elämästään kotitilaansa hoitanut, monialan rekkamies Martti Ojalehto on ollut metsämies nuoresta lähtien.

Jo kansakouluaikaan opettajaperheen puhdasrotuinen luppakorva sytytti kiintymyksen ajokoiriin niin, että niiden kanssa yli viideltä vuosikymmeneltä saadut kokemukset ovat innostaneet kertaamaan muistoja muidenkin luettavaksi. Tarinoissa ei maalata maalaiskuvia eikä jäädä sään armoille. Ei matkusteta kaukomaille, ei edes Lappiin, vaan sitten kun työt ja tilaisuus sallivat, lähdetään tutuille poluille. Reppu pykälään ja ase olalle, löysätään taluttimen lukko tutkapannasta odottavin mielin. Kuunnellaan ja katsotaan mitä päivä tuo tullessaan.

Usein mukana on myös kavereita, joiden muistot ja kokemukset ovat tallentuneet mieleen. Heidän kanssaan nuotiolla istuessa tämä koko maailma näyttää paremmalta. Miten hyvä se kohta olisikin, jos siinä tervastulen liekkien ja huumorin loimuttamalla, kaikkivoivalla voimalla suunnitellut asiat toteutuisivat.