Niiranen, Jaakko: Vaietut sotamuistot
 Niiranen, Jaakko: Vaietut sotamuistot

Niiranen, Jaakko: Vaietut sotamuistot

Tuotetta rajoitettu erä.
12,00 €

Hai, 2017. 198 sivua : kuvitettu. ISBN: 9789525934946, sidottu, kuvakansi. k3.

Saatavuus 1 kpl

Jaakko Niiranen on kirjoittanut kirjan isänsä, korpraali Viljo Niirasen sotataipaleesta, joka alkoi Karjalankannaksella 30.11.1939 talvisodan sytyttyä ja päättyi Pohjois-Karjalan Rukajärvelle syyskuussa 1944.

Teos on omalla tavallaan inhimillinen tai ainakin yksilötason intensiivinen kuvaus nuoresta miehestä sodan pyörteissä. Kirja ei ole fiktiivinen, sillä kaikki kirjassa kerrottu perustuu kuultuihin kertomuksiin ja tositapahtumiin, vankkaan asiakirja-aineistoon ja lukuisiin asiatarkistuksiin. Koska Viljo Niiranen on jo edesmennyt, kertomus hänen kokemuksistaan sodassa ilmestyy postuumisti hänen poikansa kirjoittamina. Asioita ja tapahtumia ei ole kaunisteltu saati liioiteltu. Kyseessä on yksilötason kokemusromaani, joka on samalla kunnianosoitus Viljo Niiraselle ja hänen taistelutovereilleen.

Teoksessa on runsas kuvitus, paljon karttoja ja muita dokumentteja. Nykysilminajateltuna kirja on autenttinen aikamatka talvi- ja jatkosotaan, mutta ei mikään tuntemattoman sotilaan tarina.

Mieluimmin voisi sanoa teoksen olevan kunnianosoitus niille, jotka sotaan lähtivät, sinne tielle jäivät tai palasivat muuttuneina miehinä.