Vigdís Grímsdóttir: Hiljaisuus
Vigdís Grímsdóttir: Hiljaisuus

Vigdís Grímsdóttir: Hiljaisuus

Tuotetta rajoitettu erä.
8,00 €

Like, 2002,414 sivua. ISBN: 9789524710060, sidottu, kansipaperit. Suom. Tapio Koivukari. K3.

Saatavuus 1 kpl

Islantilainen Linda syntyi samana päivänä kuin Tsaikovski – mutta sata vuotta myöhemmin. Hiljaisuus kertoo tämän nuoren naisen, Lindan, suhteesta samannimiseen mummoonsa, joka ei ole aivan tavallinen isoäiti. Linda-mummu elää omassa yksityismaailmassaan, jonka täyttävät Tsaikovskin jumalainen musiikki, kukat ja kasvit sekä rohdot ja ryydit. Mummolla on oma erityinen suhde Tsaikovskin mummoon, Anastasia Posohovaan, joka on kaikkialla, tietää kaiken ja järjestää kaiken.

 Linda kasvaa aikuiseksi, muuttaa ulkomaille poikaystävänsä kanssa ja aloittaa opinnot, mutta hänen on palattava mummonsa kuolinvuoteen ääreen Reykjavíkiin. Mummo on suostunut puhumaan vain hänelle ja ystävälleen Anastasialle. Muuta perhettä hallitaan hiljaisuudesta käsin. Vähitellen lukijalle hahmottuu hiljaisen musiikkimaailman kaksi ulottuvuutta: sisäisen, kauniin maailman kääntöpuolella on sairas ihminen, joka tuhoaa koko muun perheen elämän.

 Grímsdóttir kirjoittaa perheen sisäisestä vallankäytöstä, unelmien voimasta ja vaaroista, paosta sisäiseen haaveksintaan tai ulkoiseen kostoon, vaikenemisesta silloin kun olisi pitänyt puhua sekä kauneuden läpitunkevasta voimasta.