Læssøe, Thomas & Køster, Morten Bech & Duch, Tine: Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut
Gummerus, 2005. 191 sivua : kuvitettu. ISBN: 951-20-6770-6 sidottu, kuvakansi. Suom. Ulla Lempinen. K3.
Poimi ja kokkaa!
Tässä kirjassa yhdistyvät muhkean herkkutatin tunnistamisen ja löytämisen riemu sekä suussasulavan sieniherkun kokkaamisen ilo. Kirjassa esitellään herkullisimmat luonnossa kasvavat ruokasienet ja niiden tuntomerkit. Havainnolliset värivalokuvat helpottavat sienilajien tunnistamista. Lisäksi tarkat kuvaukset myrkyllisistä sienistä ja helposti toisiinsa sekaantuvista sienilajeista varmistavat turvallisen herkuttelun sieniretken jälkeen. Kirjan viisikymmentä maukasta ruokaohjetta innostavat hyödyntämään koriin kertyneen sienisaaliin. Ohjeet ovat monipuolisia, niistä jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Mukana on niin kala-, äyriäis-, liha- kuin kasvisruokiakin. Ja vaikka makunautinnot olisivat gourmet- kokkiakin imartelevia, ei näiden sieniruokien kokkaajan tarvitse olla alan ammattilainen, sillä ohjeet ovat niin helppoja että ne luonnistuvat jokaiselta. Sienioppaan lajikuvaukset laatinut Thomas Lssøe on Kööpenhaminan yliopiston sieniasiantuntija, joka on kirjoittanut lukuisia sienikirjoja. Kokki ja ravintoloitsija Morten Bech Køster vastaa kirjan sieniruoista ja Tine Duch valokuvista.