Lawrence, Sharon: Jimi Hendrix : mies, musiikki ja totuus
Lawrence, Sharon: Jimi Hendrix : mies, musiikki ja totuus

Lawrence, Sharon: Jimi Hendrix : mies, musiikki ja totuus

Like
Tuotetta rajoitettu erä.
12,00 €

Like, 2009. 2. painos. 345 sivua, [8] kuvasivua : kuvitettu. Nidottu, kuvakansi. K3. Suom. K. Männistö.

Saatavuus 1 kpl

Paljastava elämäkerta rockmusiikin räjähdysvoimaisimmasta ikonista.

Jimi Hendrixin legenda on elänyt pidempään kuin itse muusikko, joka kuoli alkoholin ja barbituraattien yliannostukseen 27-vuotiaana vuonna 1970. Mies, musiikki ja totuus on dramaattinen tarina köyhissä oloissa kasvaneesta nuorukaisesta, joka kitaraan tarttuessaan säteili neroutta ja josta myöhemmin kehittyi räjähdysvoimainen musiikin uudistaja ja palvottu kitarajumala.

Montereyn popfestivaaliesiintymisen myötä suursuosioon singahtanut Hendrix ei osannut luovia musiikkibisneksen karikoissa. Kokemattomuuttaan hän teki huonoja sopimuksia, väsähti kiertue-elämään joukkoviestinten alati valvovien silmien alla, jäi kiinni huumeiden hallussapidosta ja joutui huumeiden, oikeudenkäyntien ja paranoian syöksykierteeseen. Elämäkerta piirtää hänestä kuvan traagisena sankarina, joka paloi liian suurella liekillä liian nopeasti loppuun.

Kartoittaessaan kitarasankarin karua kohtaloa, persoonallista ja musiikillista kehitystä, loiston vuosia ja merkitystä musiikkihistoriassa teos valottaa kiehtovasti myös Hendrixin sisäistä maailmaa ja hänen musiikillisten visioidensa luonnetta.


 Losangeleslainen toimittaja ja kirjailija Sharon Lawrence on Jimi Hendrixin pitkäaikainen ystävä. Elämäkerta perustuu aiemmin julkaisemattomiin Hendrix-haastatteluihin sekä kitaralegendan elämää ja uraa seuranneiden muusikkokollegojen, musiikkiteollisuuden sisäpiiriläisten, rocktähtien ja lapsuudentuttujen haastatteluihin. Se sisältää uutta ja harvinaista Hendrix-materiaalia ja kuvaa myös sitä häkellyttävää oikeustaistelua, jota Jimin kuolinpesästä ja henkisestä perinnöstä on vuosikausien ajan käyty.