Kemppi Eeva (toim.): Puheenvuoroja Klitsusta
Kemppi Eeva (toim.): Puheenvuoroja Klitsusta

Kemppi Eeva (toim.): Puheenvuoroja Klitsusta

Like
Tuotetta rajoitettu erä.
7,00 €

Like, 2006. 165 sivua : kuvitettu. Nidottu, kuvakansi. K3.

Saatavuus 1 kpl

Helsingin Kellariteatterin 50-vuotisjuhlakirja. 

Helsingin Kellariteatteri on omaleimainen ja aktiivisesti toimiva harrastajateatteri, joka vuonna 2006 täyttää 50 vuotta. Vuosien varrella teatterin riveistä on noussut runsas ja näyttävä joukko kulttuurielämän vaikuttajia, kuten ensimmäisinä vuosina mukana olleet Esko Salminen, Antti Litja, Katriina Rinne ja Anssi Mänttäri. Myöhemmin "Klitsun" henkeä ovat olleet luomassa Jukka-Pekka Palo, Arto af Hällström, Reidar Palmgren, Irina ja Katja Krohn, Jani Volanen ja Heidi Räsänen ja monet muut teatterimme valovoimaiset tekijät. 

Juhlavuoden kunniaksi julkaistu kirja kurkistaa kellarin hämäryyteen, jonne 1950-luvun entistä "uppiniskaisempi, kapinallisempi, vapaudenhaluisempi ja jopa hillitön" nuoriso tuupattiin järkevän vapaa-ajantoiminnan pariin. Nuorisokasvatuksen hengessä perustetusta Klitsusta on sittemmin kehkeytynyt maineikas harrastajateatteri, jossa on tilaa kokeilla ja uskaltaa.

Teoksen runsas kuvitus luo elävän kuvan lähes 250 ensi-iltaa käsittävästä kunnianhimoisesta ohjelmistosta. Teatterintekijöiden ja -tutkijoiden puheenvuorot antavat monipuolisen kuvan Kellariteatterin historiasta ja tarjoavat uutta tietoa suomalaisesta teatterielämästä, muun muassa teatterikoulutuksen ja teatterikentän muutoksista.