Leppänen, Mari: Lakua!
Nemo, 2004. 176 sivua : kuvitettu. Sidottu. K3.
Laku maistuu kaikille! Mari Leppänen on vieraillut lakritsitehtailla, kerännyt vanhoja rohtoja ja testannut moderneja lakritsiruokareseptejä. Herkulliset kuvat höystävät mielenkiintoista tarinaa.Nykymuotoinen laku syntyi vuonna 1760, kun apteekkari George Dunhill kaatoi vahingossa lakritsiuutteeseen jauhoja ja sokeria. Miten valmistetaan lakritsinen pihvikastike? Miltä näyttää lakritsirousku? Miten viinistä voi maistaa lakritsin? Voiko Suomessa kasvattaa lakritsijuurta? Lakua! kertoo lakritsista kaiken.
"Kaikki irti lakusta."- Kotitalous
"Ihastuttava, englanninlakritsin muotoa ja värejä muistuttava kirja paljastaa lakritsista kaiken oleellisen... Jos annat kirjan lahjaksi todelliselle fanille, liitä kylkiäiseksi pussillinen tai muutama patukallinen mustaa makeista sekä varoitus: ’Saattaa altistaa lukijan lakritsin hotkimiseen!’"- Sparraaja