Punk on kuollut, eläköön hardcore: valokuvat:  Juha-Pekka Inkinen ; toimittanut Katriina Etholén.
Punk on kuollut, eläköön hardcore: valokuvat:  Juha-Pekka Inkinen ; toimittanut Katriina Etholén.

Punk on kuollut, eläköön hardcore: valokuvat: Juha-Pekka Inkinen ; toimittanut Katriina Etholén.

Like
Tuotetta rajoitettu erä.
10,00 €

Like, 2009. 151 sivua : kuvitettu. Nidottu, kuvakannet. K3.

Saatavuus 1 kpl

Punk on kuollut, eläköön hardcore kartoittaa räväköiden muistelmatekstien ja loistavien kuvien kautta alakulttuurihistoriamme mustaa aukkoa, hardcorea, joka eriytyi punkista musiikillisesti raskaammaksi, nihilistisemmäksi ja poliittisemmaksi alakulttuurihaaraksi. Sen ympärille kehkeytyneen skenen ytimessä oli elämäntapa-aktivismi, ja  sen jäljet näkyvät edelleen paitsi suomihardcoressa, myös gootti- ja glamkulttuurissa sekä poliittisessa aktivismissa.

Estetiikaltaan fanzine-henkinen teos päästää ääneen skenen keskeiset tekijät. Omia muistojaan hc-ajoistaan tilittävät omaehtoisina kulttuurivaikuttajina nykyään tunnetut hahmot, kuten kulttuurin moniottelija Nalle Virolainen, laulaja Läjä Äijälä, kirjailija Päivi Alasalmi, joogaopettaja Petri Räisänen, taiteen ja muotoilun tutkija Kaj Kalin, toimittaja Jaakko Selin ja taiteen tohtori Marko Pyhtilä.

Valokuvaaja ja valokuvataiteilija Juha Inkinen kuvasi 80-luvulla hc-punkkareita konserteissa, kodeissa ja kaduilla. Hc-skenen synnystä ja kehityksestä kertovat kuvat tallentavat kiinnostavaa ajankuvaa alueelta, jota Suomessa ei juuri ole dokumentoitu.