Fargues, Nicolas: Olin takanasi
Fargues, Nicolas: Olin takanasi

Fargues, Nicolas: Olin takanasi

Like
Tuotetta rajoitettu erä.
5,00 €

Like, 2007. 187, [1] sivua. Nidottu, kuvakansi. K3. Suomentanut Anu Partanen.

Saatavuus 1 kpl

PARISUHDEONGELMIEN SUMEASSA YTIMESSÄ

Tarina on tuttu: mies pettää vaimoaan, vaimo pettää miestään, mies rakastuu nuoreen naiseen. Näistä eväistä alkaa parisuhdemonologi, joka kestää samaan hengenvetoon läpi koko kirjan. Rivien välissä vellovat raskaat primitiiviset energiat: miehen ja naisen välinen seksuaalinen valtataistelu, traumaattiset syyllisyydentunnot ja itsesuojelu. Sukupuolten välinen kylmä sota pakottaa esiin koko ajan kovempia panoksia.

Farguesin lahjoista suurin on se, että hän onnistuu taiturimaisesti kannattelemaan parisuhteen perimmäistä ristiriitaa, jossa asiat eivät enää ole joko tai, vaan sekä että. Tämä antaa kerronnalle syvältä kumpuavaa energiaa, vaikka tarina muutoin harppoo eteenpäin kevein loikin.

Ranskalainen Nicolas Fargues (s. 1972) on julkaissut viisi romaania, joita ei ole aiemmin suomennettu. Saatettuaan päätökseen kirjallisuuden opintonsa Pariisin yliopistossa hän työskenteli vuosikausia Aasiassa ja Afrikassa maansa kulttuurilähettiläänä. Tällä hetkellä Fargues asuu Pariisissa. Hän on naimisissa ja kahden lapsen isä. Olin takanasi oli vuoden 2006 Goncourt-ehdokas.