Hämäläinen, Karo: Erottaja
Hämäläinen, Karo: Erottaja

Hämäläinen, Karo: Erottaja

WSOY
Tuotetta rajoitettu erä.
7,00 €

WSOY, 2011. Sidottu, kansipaperit. K3. 462 sivua.

Saatavuus 1 kpl

Lokakuu 2008. Vuosisadan finanssikriisi mylvii valtoimenaan. Raha etsii turvaa, pakkomyynnit vavisuttavat yleensä niin uhmakkaita markkinoita, elämäntyöt teurastetaansekunneissa. Suomen legendaarisimman sijoitusrahaston Erottaja Altiuksen salkunhoitaja Rainer Olavi Oraspää taistelee häneen luottaneiden sijoittajien puolesta - omaa etuaan unohtamatta. Skylla vai Kharybdis? Tänään vai heti?

Pääomien myrskyssä valtaisaa lainetta seuraa vielä suurempi: uusi omistaja panee Oraspään ja hänen kahden kumppaninsa 1990-luvulla perustaman Erottaja-varainhoitotalon myyntiin. Perustajatroikka päättää ostaa kalliilla Ruotsiin myymänsä firman takaisin halvalla, tai vielä halvemmalla. Samaan aikaan yhtiön controller katoaa ja menestysrahaston salkusta paljastuu hengenvaarallinen ilmakupla.

Betonilähiöstä Suomen naisjohtajien eliittiin noussut Krista Saukkonen, todennäköisyydet sekunnin murto-osassa hahmottava Anders Sundström ja Rotta Oraspää ovat Suomen finanssimaailman dream team ja epäpyhä allianssi.

Kun pääomamarkkinoiden dominopeli kiihtyy verilöylyksi ja mahdollisuudet uskomatonta houkuttelevammiksi, lojaaliuden noteeraus putoaa alle nimellisarvon.

Rappion maisemaa tutkiva Erottaja on todenkarvas ja kärpännotkea finanssitrilleri, 2000-luvun pörssituhon turhuuksien rovio. Romaanin vyöryvä kerronta paljastaa kriisistä toiseen hakeutuvan rahan logiikan ja antaa säälimättömän kuvan finanssigladiaattoreiden taistelusta, jossa edessä on vastustajista pahin. Mitä jää lopulta viivan alle?