Haila Yrjö - Lähde Ville (toim.): Luonnon politiikka
Haila Yrjö - Lähde Ville (toim.): Luonnon politiikka

Haila Yrjö - Lähde Ville (toim.): Luonnon politiikka

Tuotetta rajoitettu erä.
6,00 €

Vastapaino, 2003. 267 sivua. Nidottu, kuvakannet. K3

Saatavuus 1 kpl

Luonto on samanaikaisesti yksi ja monta. Luonnosta puhutaan kokonaisuutena, mutta se kohdataan lukemattomissa eri muodoissa. Ympäristön politisoitumisen myötä luontonäkemyksiä on nivottu yhteen, mutta luonnon kokonaisuus pysyy tavoittamattomissa.

Luonto on poliittinen kahdessa tärkeässä merkityksessä. Luonnon oliot ja ilmiöt ovat osallisina inhimillisten yhteisöjen mahdollisuuksien muovautumisessa. Luonto siis määrittää ihmistoimien edellytyksiä, mutta niin tekevät myös käsityksemme luonnosta. "Luonto" on poliittisen sanaston vaikeimpia ja voimakkaimpia käsitteitä.

Tässä teoksessa kartoitetaan luonnon ja luontokäsitysten poliittisuutta. Johtavana ajatuksena on se, että luonnon ja kulttuurin suhteesta ei voi olla olemassa kokonaisteoriaa. Tavoitteena on tunnistaa sellaisia prosesseja, joiden välityksellä "luonnosta" tulee poliittinen konkreettisissa yhteyksissä. Kirjaan sisältyvien esseiden kirjoittajat ovat Raymond Williams, Bruno Latour, Willian E. Connolly, Tim Ingold, Donna Haraway, Yrjö Haila ja Ville Lähde.