Kortelainen, Anna: Päivä naisten paratiisissa
Kortelainen, Anna: Päivä naisten paratiisissa

Kortelainen, Anna: Päivä naisten paratiisissa

WSOY
8,00 €

WSOY, 2005. 1. painos. Nidottu, kuvakansi. K3. 399 sivua.

Tuote on tilapäisesti loppunut.
Saatavuus 0 kpl

Naisten ja tavaratalojen hehkeä romanssi kukoistaa. Tavaratalot olivat 1800-luvulla ensimmäisiä ja ainoita julkisia tiloja, jotka oli rakennettu vain naisille. Ne palvelivat, hemmottelivat ja viettelivät, mutta samalla naiset hankkivat niissä valmennusta moderniin elämään. Naiset ottivat kaupungin haltuunsa vallankumouksellisella tavalla, kun esiliinatta tavarataloon kiiruhtavat naiset saivat kokea kodin ulkopuolella erilaisia aistinautintoja ja istuskella ravintolassa. Tiskin toisella puolella toimivat myyjättäret, "työväenluokan kuningattaret". Tavaratalot olivat jättikokoisia naistyöpaikkoja, ainoita, joissa nainen saattoi edetä urallaan.

Tavaratalo on nykyäänkin naisten maailma, turvapaikka vihamielisessä kaupunkitilassa. Unelma omasta ajasta, paremmasta minästä, joutilaasta kuljeskelusta elää. Tavarataloon kätkeytyy itsensä toteuttamisen ja aitillisen naisellisuuden tavoitteita, kiellettyjä intohimoja ja rikoksiakin, mutta ennen kaikkea naisten omaa kulttuuria, kirjoittamatonta naishistoriaa.

Päivä naisten tavaratalossa on rakennettu tavarataloksi - osastoilla saa kierrellä vapaasti seikkailemassa, kaikkea saa koskettaa ja sovittaa ja lopuksi päätyä kupilliselle kahvia tai lasilliselle viiniä. Shoppailijoiden joukossa näkyy tuttuja kasvoja: Émile Zola, Marlene Dietrich, Pablo Picasso, Minna Canth, Charlie Chaplin, Ester Toivonen ja tietenkin omien naissukupolviemme shoppailijat, järkevät perheenemännät, seikkailijat, nyreät askeetikot, hilpeät nautiskelijat.