AIEMMAT TAPAHTUMAT:

24.9. Varkaudessa ja ja 25.9 Kuopiossa klo 18:00 alkaen:


KIRJAT ESTRADILLA - TAPSA, KOKO KANSAN REISSUMIES, TAISTELEVAT METSOT ja PAPERI - LALIVIT

Tapsa - Koko kansan reissumies -kirjan Varkauden ja Kuopion julkistustilaisuus.
Hannu Ignatius ja Tomi Lindblom ovat koonneet kirjaan suomalaisten muistelmia kohtaamisistaan Tapio Rautavaaran kanssa.

Kirjailija Jouni Tossavainen kuvaa uutuudessaan Taistelevat metsot
(Aviador 2020) Ferdinand von Wrightin elämäntarinaa sekä taiteilijan
tärkeimmän taulun syntyä Haminalahden maisemissa.

Lauri Hein esikoisrunoteoksen Paperi - lalivit (Poesia 2020) hyväntuulisissa runoissa maailma tarkkailee itseään sekä teleskoopilla että mikroskoopilla.

Illan musiikista vastaa Faarao Pirttikangas, Kuopiossa juontajana Olavi Rytkönen. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

VARKAUDESSA: Varkauden Klubi, Ahlströminkatu 13
KUOPIOSSA: Ravintola Sampo, Kauppakatu 13
Tilaisuudet järjestävät:
Kirjakauppa Rosebud Kuopio
Varkauden Klubi
Aviador Kustannus
Sataman Tarmo
KIRJAILIJAT MINNA CANTHIN JALANJÄLJILLÄ

KIRJAILIJAVIERAINA ANTTI HEIKKINEN JA NINA HONKANEN

TIISTAINA 17.12. klo 18 alkaen, KAUPPAKESKUS APAJASSA

”Vapaus, tasa-arvo ja rakkaus, toteutuvatko ne koskaan tässä matoisessa maailmassa?” - Minna Canth

Minna Canthin syntymästä on kulunut 175 vuotta, Antti Heikkisen ja Nina Honkasen luotsaamassa keskustelutilaisuudessa käsitellään Minna Canthin teemojen ajattomuutta ja ajallisuutta tämän päivän kirjailijoiden näkökulmasta.

Tervetuloa!


HOPEATÄHDEN LENTO

23.3.2019 klo 11

Kirjakauppa Rosebud Kuopio


Kirjailijavieras Paavo Romppainen kertoo Silvo Sokan rakettilennosta kirjassaan Hopeatähden lento. Mikkelissä syntyneellä Silvo Sokalla oli vuonna 1948 unelma, hän tavoitteli korkeuksiin, taivaalle. Sotien jälkeen lehdet kertoivat uudenlaisesta voimanlähteestä, rakettimoottorista. Oli rakettiaseita ja suihkuhävittäjiä, jossain saatettiin puhua kuiskutellen satelliiteistakin. Silvo Sokka luki paljon ja hänen mielikuvituksensa oli vallaton. Hän keksi tarinan uskomattomasta rakettilennosta, Silver Star oli lentävän puikulan nimi. Todellisuudessa mitään rakettia ei tietenkään ollut, mutta rakettimiehen mielessä sellainen lymysi. Syksyllä 1948 syntyi tarina, joka oli kaunis ja kiinnostava. Sodasta toipuva maailma kaipasi mukavia kertomuksia. Silvo Sokka, Savo ja Suomi olivat hetken koko maailman rakettipiirien kiinnostuksen kohteena. Jokunen rohkeni epäillä tarinaa, mutta vasta Savon ensimmäisen ”astronautin” tunnustuksen jälkeen uutinen katosi lehtien sivuilta. 

Teollaan, kuvitellullakin, Silvo Sokka osoitti kenties tietämättään, että ihmisen halu uskoa kohuun, jännittäviin asioihin ja rohkeuteen on pysyvä olotila. 
UKK JA URHEILU

21.2.2019 klo 18

Kuopion Lyseon juhlasali


Kuopion Isänmaallinen Seura, Kuopion Paasikivi-Seura ja Pohjois-Savon UKK-Seura järjestävät yleisötilaisuuden, jossa ministeri Matti Ahde ja FT Kalle Virtapohja kertovat Kekkosesta ja urheilusta. Kekkonen kilpaili nuorena miehenä Kuopion Väinölänniemellä ja käytti myöhemmin presidenttinä urheilua sisä- ja ulkopoliittisena työkalunaan.

Rosebud Kuopio on paikalla myyntipisteen kanssa.

SUOMALAISET SS-MIEHET  

28.1.2019 klo 18

Kuopion klubiKuopion Isänmaallinen Seura, Kuopion Paasikivi-Seura ja Pohjois-Savon UKK-Seura järjestävät tilaisuuden, jossa André Swanström kertoo kirjastaan Hakaristin ritarit - Suomalaiset SS-miehet, politiikka, uskonto ja sotarikokset.

Rosebud Kuopio on paikalla myyntipisteen kanssa.
Teemu Keskisarja ja Atso Almila keskustelevat Riitta Raatikaisen johdolla suomalaisten taiteilijoiden elämästä Suomen 1900-luvun kohtalon hetkissä. Tilaisuudessa myös Rosebudin kirjamyynti, mm. Teemun uutuus Saapasnahka-torni - Aleksis Kiven elämänkertomus (Siltala).


Tilaisuus pidetään Kuopion Rouvasväenyhdistyksen tiloissa osoitteessa Piispankatu 8. Vapaa pääsy, tervetuloa!


Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Rosebud Kuopio, Minna Canth Kuopio ry., Kuopion Rouvasväenyhdistys. Tilaisuus on 23.11. alkavan Kirjakantti-tapahtuman etkot: www.kirjakantti.fi


27.10. klo 11-12 Kirjakauppa Rosebud Kuopio, Kauppahalli

Mikä nyrkkeilyssä viehättää? -esseekokoelma on kuopiolaisen Janne Romppaisen esikoisteos (Fitra). Jokainen nyrkkeilyn ystävä on joutunut vähintään kerran vastaamaan kummasteluun ”Mikä ihme siinä viehättää?”. Pohdiskeleva, valtavirrasta poikkeava urheilukirja nyrkkeilystä, kamppailu-urheilusta ja urheilun viehätyksestä kiinnostuneille lukijoille.