NÄYTTELYT:1.12.2019 - 6.1.2020

JYRKI HEIKKINEN: LET´S START!

Olin opiskelemassa Oriveden Opistossa 80-luvun alussa, kun sain ystävältäni lahjaksi Starttikirjan dinosauruksista. Kirjan ensimmäinen lause upposi meteoriittina ajukopan alkusuohon: ”Tämä on dinosauruksen luuranko”. Ei tehnyt mieli väittää vastaankaan.

Aloin kerätä näitä 70-luvun alussa julkaistuja lapsille suunnattuja, opettavaisia kirjoja, joissa avataan maailman moninaisuutta asettamalla ilmiöt ja eliöt kukin omalle paikalleen. Ja samaan aikaan tämä kirjasarja kertoo rikkaasta ja käsittämättömästä kaikkeudesta, jossa jokin tutun oloinen on muuttumassa pikkuhiljaa vieraaksi.

Näyttelyn työt ovat nimettömiä kollaaseja, joissa jokaisessa on mukana osia Starttikirjoista.


AIEMMAT NÄYTTELYT:1.-30.11.2019

KAISA TÖRMÄNEN: HOMO LUDENS - LEIKKIVÄ IHMINEN


Kuvitella, käsitellä, tehdä näkyväksi. Sitä on taiteilijan työ.


Luovuus on leikkiä, näennäisen hyödytöntä - silti välttämätöntä.

Näyttelykuvien lähtökohta pohjautuu lapsuuden uneen, toistuvaan painajaiseen joutumisesta karhun morsiameksi. Vasta aikuisena tutustuin saamelaisten mytologiaan, jossa erityisesti koltat kuuluvat karhun sukuun. Näin oma uni ja taru tuli todeksi, yhteiseksi tarinaksi. Käsivaralla otetut selfiekuvat ovat parin vuoden takaa. Nallen puvustus on lainattu lähipiirin miehiltä. Pahviset kehykset ovat moneen kertaan kierrätetyt: osa poimittu roskiksesta, osa saatu lahjoituksina.

Olen kuopiolainen kuvataiteilija, jonka juuret on Lapissa. Näyttelyn pitäminen on hyvä syy saattaa keskeneräinen projekti valmiiksi.


1.-31.10.2019

MIKKO VIRTASOLA: FILMIVALOKUVIA 2010 -LUVULTA


Ajatuksia näyttelyn töistä: "Diggaan jäljestä jonka filmi tekee valokuviin. Tykkään myös kuvata ihmisiä. Kuvissani on usein pieniä yksityiskohtia, suurennuslasi siis mukaan! Näitä kuvia olen pyrkinyt kokoamaan tähän näyttelyyn, joka on ensimmäiseni. Jännittää saakelisti!"


5.-28.9.2019

ANNA POHJALAINEN: TYYPPEJÄ

Siilinjärveläisen taidegraafikon Anna Pohjalaisen näyttelyn teokset ovat pieniä kuvia erilaisista tyypeistä. Grafiikanvedoksissa käytetyt tekniikat ovat viivasyövytys ja akvatinta.

Näin Pohjalainen kuvaa näyttelyn teosten syntyä:
"Pidän ihmisten tarkkailusta ja vuorovaikutustilanteiden havainnoinnista. Ihmisiä tai valokuvia katsellessani rakentelen tarinoita. Tarttuessani kynään tai etsauspiikkiin, tarinat jatkuvat mielessäni. Nämä kuvat ovat siis enemmänkin pieniä tarinoita kuin muotokuvia. Kukin kertokoon tarinan sellaiseksi kuin kuvassa näkee."5.8-.3.9.2019

REIJO KÄRKKÄINEN: AARRESAARI - piirroksia 2018-19

Kuopiolaisen kuvataiteilijan Reijo Kärkkäisen perinteikäs kesänäyttely Kuopion Rosebudissa. Teokset on totetutettu sekatekniikka. Työt ovat myös myytävänä, tervetuloa!