Tiina Pernun näyttely koostuu sekatekniikkamaalauksista sekä sarjakuvista. Hän kuvaa Neiti Aika -näyttelyä näin: "Muistan lapsuudestani, kun lankapuhelimella pystyi soittamaan numeroon, jossa miellyttävä naisääni kertoi, paljonko kello on. Oi niitä aikoja.
Nämä työt ovat hetkiä minun maailmastani. Osa väritettyjä, osa voisi hyvinkin tapahtua minulle. Ajatuksia, tunnetiloja. Ei aina niin valoisia, mutta omia. Hengailevat kummajaiset ovat syntyneet niinä aamuina, kun mikään muu ei suju."
Näyttely on myyntinäyttely. Tervetuloa!
Perinteinen Reijo Kärkkäisen kesänäyttely avautuu jälleen Kuopion uudistuneessa Rosebud-kirjakaupassa. Hyllyjen päälle avattu näyttelytila antaa tilaisuuden esitellä isompia töitä. Sekatekniikallatoteutetut maalaukset ja piirrokset muodostavat matkan alitajuntaan ja jonnekin toiselle vyöhykkeelle.Orgaaniset muodot elävät omaa elämäänsä salaperäisessä maisemassa jossakin toisaalla. Nimet voivat toimia vihjeenä kulloisestakin tunnelmasta tai äänimaisemasta, jossa teokset ovat syntyneet.
Näyttelyssä on esillä kuluvana vuonna erilaisella otteella valmistuneita akryylimaalauksia.Teokset kuvaavat sienimaisemia nääpiköiden ja hiippojen takaa. Ne johdattavat ajatuksiaihmeelliseen luontoon, lakkien ja rihmaston välisiin verkostoihin.
Touko-kesäkuun näyttelymme on Jarkko Savolaisen hieno "Villit". Työt ovat sekatekniikalla toteutettuja maalauksia sekä frottage-vedoksia. Teokset ovat myynnissä ja ostoksensa saa heti mukaan.
Jarkko Savolaisen näyttely on putiikillamme marraskuun loppuun asti. Kaikki työt ovat myynnissä, tervetuloa!
Piirrokset muodostavat matkan alitajuntaan ja jonnekin toiselle vyöhykkeelle. Orgaaniset muodot elävät omaa elämäänsä salaperäisessä maisemassa jossakin toisaalla. Kuvataiteilijana Reijo Kärkkäinen on moniottelija, jonka tuotantoon
mahtuu maalauksia, grafiikkaa, installaatioita, valokuvia, sarjakuvaa ja kuvituksia.
Kuopiolaisen kuvataiteilijan ja runoilijan Jyrki Heikkisen kollaasitekniikalla toteutettuja töitä
Perinteinen Reijo Kärkkäisen kesänäyttely avautuu Kuopion Rosebud-kirjakaupassa. Tarjolla on ennen näkemätöntä tavaraa. Kuvissa sekoilevat niin viivat kuin värit. Reijo Kärkkäinen (s. 1964) on kuvataiteilijana moniottelija, jonka tuotantoon mahtuu maalauksia, grafiikkaa, installaatioita, valokuvia, sarjakuvaa ja kuvituksia. Lisäksi hän toimii mukana kansainvälisessä taiteilijaryhmässä Le Dernier Crissä. Taiteilija asuu ja työskentelee Kuopiossa Reijo Kärkkäinen tutkii töissään piirtämisen ja maalaamisen, sekä tekstin ja kuvan rajankäyntiä ja keskinäistä vuorovaikutusta. Esittävä vuorottelee abstraktin ilmaisun kanssa ja piirrosjälki kohtaa maalauspinnan. Kärkkäinen rinnastaa myös erilaisia näkökulmia, joissa vakavuus kohtaa satiirin ja populaarikulttuuri leikittelee perinteisen taideilmaisun kanssa. Mielleyhtymät törmäävät ja risteilevät keskenään, ja kun törmäys syntyy oikeissa olosuhteissa, syntyy elämää.
Maaliskuun näyttelymme kutsuu astumaan metsäpoluille. Näin Riikka kuvaa töitään:
Näyttelyssä on esillä akryylimaalauksia lähimaisemista, niistä pienistä näköaloista puiden siimeksessä. Vihreän täyteisestä kesästä ja sinisestä, upottavan lumisesta talvesta.
Tervetuloa!
Valmiiksi pureskeltuja ideoita en huoli. Tärkeää on että työt opettaa ja yllättävät tekijänsä joten ideat niihin syntyvät spontaanisti tehdessä.
Kuvat ovat ensimmäistä kertaa esillä. Teossarja lähti liikkeelle turhautumisesta eristykseen ja näyttelyiden peruuntumisista tai
siirtymisistä. Epävarmuus ja kyllästyminen tuottivat sarjan orgaanisia hahmoja, joista löytyy niin viitteitä sarjakuvaan, katutaiteeseen kuin artbrutiin. Maalaus/piirrossarjan tekeminen oli hedelmällinen prosessi, joka vapautti tekemistä ja siirryin tekemään isompia kollaaseja.
Kiitokset Pohjois-Savon kulttuurirahastolle ja Taikelle työskentelyn tukemisesta!
Joulukuun näyttelyssäme on esillä kuopiolaisen muotoilijan Jarkko Savolaisen sekatekniikalla toteutettuja teoksia. Materiaaleina on käytetty mm. vesiväriä, grafiittia, värikyniä, tussia ja akryylimaaleja.
Tarjolla on suurelta osin ennen näkemätöntä tavaraa. Kuvissa sekoilevat niin viivat, värit kuin kollaasin kappaleet. Kun Monroe väsyy, iskee kuoppa vastaan. Nyt on aika iskeä vadelmanpunainen baretti päähän ja saapua perehtymään kuvien sokkeloihin ja hyvään kirjallisuuteen Kuopion Rosebud-kirjakaupassa.
Imeläkääpä, toiselta nimeltään hattarakääpä, esiintyy niittyjä reunustavissa vanhoissa koivuissa, yleensä yhdessä pakurikäävän kanssa. Se on harvinainen. Pakurikääpäteen imeläkääpä makeuttaa mukavasti, tästä se lienee saanut nimensäkin. Olen siirtänyt imeläkäävät kasvamaan kuukaudeksi kirjakauppaan. Ne tuntuvat viihtyvän käytettyjen kirjojen selkämyksissä hyvin.
Kuulin kuumana päivänä uimarannalla keskustelunpätkän, jossa pohdittiin sateenkaren munan tuoksua. Tästä sain ajatuksen puristaa sateenkaaren hiestä pisaroita mobileiksi.
Kun tarkkaan katsoo, huomaa, että sateenkaarikin katsoo.
Näyttelyssä on eri tekniikoilla tehtyjä piirroksia ja boxheadejä.
Harrastan ratsastusta ja piirtämistä, jonka lisäksi olen turri. Kuulun myös Steven Universe Fandomiin. Piirtäisin vieläkin enemmän Steven Universe hahmoja, jos minulta löytyisi tusseista oikeita värisävyjä... Yksi piirroksista on tubettaja Lakon minecraft-lemmikki Kettunen Jr. Lyijykynätyöt ovat koulussa tekemiäni kuviksen töitä, toisessa olen minä itse ja toisessa paras ystäväni.
Niinkuin monesta työstä näkyy, pidän auringonkukista. OC:ni (Original Character) onkin nimeltään Sunflower! UwU
Näyttely koostuu Saara Reinikaisen kaniaiheisista maalauksista, piirroksista ja luonnoksista. Kani esiintyy hänen teoksissaan usein, mutta tämän näyttelyn oli tarkoitus esitellä muitakin eläimiä. Taiteilija aloitti käsittelemään kissaa teoksissaan, mutta kiinnostus kaniin vei voiton - lopulta hän totesi turhautuneena, ettei pääse kanista eroon. Eikä toisaalta haluakaan, sillä hän samaistuu kaniin voimakkaasti. Vuosien aikana Reinikainen on tehnyt kasoittain kani-aiheisia teoksia ja luonnoksia, joten hän päätti pitää huumorintajuisen, vain kaneista koostuvan näyttelyn. Teosten hilpeä ote kutsuu jakamaan hänen pohdintojaan kanien tietoisuudesta, tunteista ja käyttäytymisestä, ihmisen kykyä samaistua eläimeen sekä niiden inhimillistämistä.
Saara Reinikainen on kuopiolaissyntyinen nuori taiteilija. Hän valmistui Kuopiossa Ingmanin käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksesta kuva-artesaaniksi vuonna 2013. Taiteilijaksi hän valmistui viime keväänä 2019 Imatralla Saimaan ammattikorkeakoulusta. Nykyään hän asuu ja työskentelee Lappeenrannassa kahden hermeliinikaninsa kanssa.
Neuvotteleva virkamies, 2019. Tussi ja muste
Olin opiskelemassa Oriveden Opistossa 80-luvun alussa, kun sain ystävältäni lahjaksi Starttikirjan dinosauruksista. Kirjan ensimmäinen lause upposi meteoriittina ajukopan alkusuohon: ”Tämä on dinosauruksen luuranko”. Ei tehnyt mieli väittää vastaankaan.
Aloin kerätä näitä 70-luvun alussa julkaistuja lapsille suunnattuja, opettavaisia kirjoja, joissa avataan maailman moninaisuutta asettamalla ilmiöt ja eliöt kukin omalle paikalleen. Ja samaan aikaan tämä kirjasarja kertoo rikkaasta ja käsittämättömästä kaikkeudesta, jossa jokin tutun oloinen on muuttumassa pikkuhiljaa vieraaksi.
Näyttelyn työt ovat nimettömiä kollaaseja, joissa jokaisessa on mukana osia Starttikirjoista.
Kuvitella, käsitellä, tehdä näkyväksi. Sitä on taiteilijan työ.
Luovuus on leikkiä, näennäisen hyödytöntä - silti välttämätöntä.
Näyttelykuvien lähtökohta pohjautuu lapsuuden uneen, toistuvaan painajaiseen joutumisesta karhun morsiameksi. Vasta aikuisena tutustuin saamelaisten mytologiaan, jossa erityisesti koltat kuuluvat karhun sukuun. Näin oma uni ja taru tuli todeksi, yhteiseksi tarinaksi. Käsivaralla otetut selfiekuvat ovat parin vuoden takaa. Nallen puvustus on lainattu lähipiirin miehiltä. Pahviset kehykset ovat moneen kertaan kierrätetyt: osa poimittu roskiksesta, osa saatu lahjoituksina.
Olen kuopiolainen kuvataiteilija, jonka juuret on Lapissa. Näyttelyn pitäminen on hyvä syy saattaa keskeneräinen projekti valmiiksi.
Ajatuksia näyttelyn töistä: "Diggaan jäljestä jonka filmi tekee valokuviin. Tykkään myös kuvata ihmisiä. Kuvissani on usein pieniä yksityiskohtia, suurennuslasi siis mukaan! Näitä kuvia olen pyrkinyt kokoamaan tähän näyttelyyn, joka on ensimmäiseni. Jännittää saakelisti!"
Siilinjärveläisen taidegraafikon Anna Pohjalaisen näyttelyn teokset ovat pieniä kuvia erilaisista tyypeistä. Grafiikanvedoksissa käytetyt tekniikat ovat viivasyövytys ja akvatinta.
Näin Pohjalainen kuvaa näyttelyn teosten syntyä:
"Pidän ihmisten tarkkailusta ja vuorovaikutustilanteiden havainnoinnista. Ihmisiä tai valokuvia katsellessani rakentelen tarinoita. Tarttuessani kynään tai etsauspiikkiin, tarinat jatkuvat mielessäni. Nämä kuvat ovat siis enemmänkin pieniä tarinoita kuin muotokuvia. Kukin kertokoon tarinan sellaiseksi kuin kuvassa näkee."
Kuopiolaisen kuvataiteilijan Reijo Kärkkäisen perinteikäs kesänäyttely Kuopion Rosebudissa. Teokset on toteutettu sekatekniikalla. Työt ovat myös myytävänä, tervetuloa!