2.8.-30.9.2021 REIJO KÄRKKÄINEN: NEW WEAPONS - kuvia koronatalvelta 2019-2020

Kuvat ovat ensimmäistä  kertaa esillä. Teossarja lähti liikkeelle turhautumisesta eristykseen ja näyttelyiden peruuntumisista tai
siirtymisistä. Epävarmuus ja kyllästyminen tuottivat sarjan orgaanisia hahmoja, joista löytyy niin viitteitä sarjakuvaan, katutaiteeseen kuin artbrutiin. Maalaus/piirrossarjan tekeminen oli hedelmällinen prosessi, joka vapautti tekemistä ja siirryin tekemään isompia kollaaseja.
Kiitokset Pohjois-Savon kulttuurirahastolle ja Taikelle työskentelyn tukemisesta!


AIEMMAT NÄYTTELYT:


1.-31.12.2020 JARKKO SAVOLAINEN

Joulukuun näyttelyssäme on esillä kuopiolaisen muotoilijan Jarkko Savolaisen sekatekniikalla toteutettuja teoksia. Materiaaleina on käytetty mm. vesiväriä, grafiittia, värikyniä, tussia ja akryylimaaleja.
2.-30.11.2020 NATALIA KEKKONEN:SARJAKUVIA JA TARINOITA

2.-31.10.2020 VARPU VIINIKANOJA: PIIRROKSIA
18.8. - 30.9.2020 REIJO KÄRKKÄINEN: MONROE VÄSYY, TEOKSIA VUOSILTA 2019 - 2020

Tarjolla on suurelta osin ennen näkemätöntä tavaraa. Kuvissa sekoilevat niin viivat, värit kuin kollaasin kappaleet. Kun Monroe väsyy, iskee kuoppa vastaan. Nyt on aika iskeä vadelmanpunainen baretti päähän ja saapua perehtymään kuvien sokkeloihin ja hyvään kirjallisuuteen Kuopion Rosebud-kirjakaupassa. 
2.7. - 15.8.2020 RIIKKA VIINIKANOJA: IMELÄKÄÄPIÄ JA SATEENKAAREN HIKEÄ


Imeläkääpä, toiselta nimeltään hattarakääpä, esiintyy niittyjä reunustavissa vanhoissa koivuissa, yleensä yhdessä pakurikäävän kanssa. Se on harvinainen. Pakurikääpäteen imeläkääpä makeuttaa mukavasti, tästä se lienee saanut nimensäkin. Olen siirtänyt imeläkäävät kasvamaan kuukaudeksi kirjakauppaan. Ne tuntuvat viihtyvän käytettyjen kirjojen selkämyksissä hyvin. 

Löydätkö kaikki viisi kääpää liikkeestä?

Kuulin kuumana päivänä uimarannalla keskustelunpätkän, jossa pohdittiin sateenkaren munan tuoksua. Tästä sain ajatuksen puristaa sateenkaaren hiestä pisaroita mobileiksi. 

Kun tarkkaan katsoo, huomaa, että sateenkaarikin katsoo.

Teokset valmistuneet vuonna 2020

Tekniikka: neulahuovutus ja aplikaatio1.-30.6.2020 VARPU VIINIKANOJA: UNIVERSUMIN TÄYDELTÄ PIIRROKSIA


Näyttelyssä on eri tekniikoilla tehtyjä piirroksia ja boxheadejä. Näyttelyn 14 työstä kymmenen on esillä verkkonäyttelyssämme. 

Varpun kuvaus näyttelystä:

Harrastan ratsastusta ja piirtämistä, jonka lisäksi olen turri.  Kuulun myös Steven Universe Fandomiin. Piirtäisin vieläkin enemmän Steven Universe hahmoja, jos minulta löytyisi tusseista oikeita värisävyjä...  Yksi piirroksista on tubettaja Lakon minecraft-lemmikki Kettunen Jr. 

Lyijykynätyöt ovat koulussa tekemiäni kuviksen töitä, toisessa olen minä itse ja toisessa paras ystäväni.

Niinkuin monesta työstä näkyy, pidän auringonkukista. OC:ni (Original Character) onkin nimeltään Sunflower! UwU1.-30.5.2020

SAARA REINIKAINEN: EN PÄÄSE KANISTA EROON


Näyttely koostuu Saara Reinikaisen kaniaiheisista maalauksista, piirroksista ja luonnoksista. Kani esiintyy hänen teoksissaan usein, mutta tämän näyttelyn oli tarkoitus esitellä muitakin eläimiä. Taiteilija aloitti käsittelemään kissaa teoksissaan, mutta kiinnostus kaniin vei voiton - lopulta hän totesi turhautuneena, ettei pääse kanista eroon. Eikä toisaalta haluakaan, sillä hän samaistuu kaniin voimakkaasti. Vuosien aikana Reinikainen on tehnyt kasoittain kani-aiheisia teoksia ja luonnoksia, joten hän päätti pitää huumorintajuisen, vain kaneista koostuvan näyttelyn. Teosten hilpeä ote kutsuu jakamaan hänen pohdintojaan kanien tietoisuudesta, tunteista ja käyttäytymisestä, ihmisen kykyä samaistua eläimeen sekä niiden inhimillistämistä.

Saara Reinikainen on kuopiolaissyntyinen nuori taiteilija. Hän valmistui Kuopiossa Ingmanin käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksesta kuva-artesaaniksi vuonna 2013. Taiteilijaksi hän valmistui viime keväänä 2019 Imatralla Saimaan ammattikorkeakoulusta. Nykyään hän asuu ja työskentelee Lappeenrannassa kahden hermeliinikaninsa kanssa.

Neuvotteleva virkamies, 2019. Tussi ja muste1.12.2019 - 6.1.2020

JYRKI HEIKKINEN: LET´S START!

Olin opiskelemassa Oriveden Opistossa 80-luvun alussa, kun sain ystävältäni lahjaksi Starttikirjan dinosauruksista. Kirjan ensimmäinen lause upposi meteoriittina ajukopan alkusuohon: ”Tämä on dinosauruksen luuranko”. Ei tehnyt mieli väittää vastaankaan.

Aloin kerätä näitä 70-luvun alussa julkaistuja lapsille suunnattuja, opettavaisia kirjoja, joissa avataan maailman moninaisuutta asettamalla ilmiöt ja eliöt kukin omalle paikalleen. Ja samaan aikaan tämä kirjasarja kertoo rikkaasta ja käsittämättömästä kaikkeudesta, jossa jokin tutun oloinen on muuttumassa pikkuhiljaa vieraaksi.

Näyttelyn työt ovat nimettömiä kollaaseja, joissa jokaisessa on mukana osia Starttikirjoista.

1.-30.11.2019

KAISA TÖRMÄNEN: HOMO LUDENS - LEIKKIVÄ IHMINEN


Kuvitella, käsitellä, tehdä näkyväksi. Sitä on taiteilijan työ.


Luovuus on leikkiä, näennäisen hyödytöntä - silti välttämätöntä.

Näyttelykuvien lähtökohta pohjautuu lapsuuden uneen, toistuvaan painajaiseen joutumisesta karhun morsiameksi. Vasta aikuisena tutustuin saamelaisten mytologiaan, jossa erityisesti koltat kuuluvat karhun sukuun. Näin oma uni ja taru tuli todeksi, yhteiseksi tarinaksi. Käsivaralla otetut selfiekuvat ovat parin vuoden takaa. Nallen puvustus on lainattu lähipiirin miehiltä. Pahviset kehykset ovat moneen kertaan kierrätetyt: osa poimittu roskiksesta, osa saatu lahjoituksina.

Olen kuopiolainen kuvataiteilija, jonka juuret on Lapissa. Näyttelyn pitäminen on hyvä syy saattaa keskeneräinen projekti valmiiksi.


1.-31.10.2019

MIKKO VIRTASOLA: FILMIVALOKUVIA 2010 -LUVULTA


Ajatuksia näyttelyn töistä: "Diggaan jäljestä jonka filmi tekee valokuviin. Tykkään myös kuvata ihmisiä. Kuvissani on usein pieniä yksityiskohtia, suurennuslasi siis mukaan! Näitä kuvia olen pyrkinyt kokoamaan tähän näyttelyyn, joka on ensimmäiseni. Jännittää saakelisti!"


5.-28.9.2019

ANNA POHJALAINEN: TYYPPEJÄ

Siilinjärveläisen taidegraafikon Anna Pohjalaisen näyttelyn teokset ovat pieniä kuvia erilaisista tyypeistä. Grafiikanvedoksissa käytetyt tekniikat ovat viivasyövytys ja akvatinta.

Näin Pohjalainen kuvaa näyttelyn teosten syntyä:
"Pidän ihmisten tarkkailusta ja vuorovaikutustilanteiden havainnoinnista. Ihmisiä tai valokuvia katsellessani rakentelen tarinoita. Tarttuessani kynään tai etsauspiikkiin, tarinat jatkuvat mielessäni. Nämä kuvat ovat siis enemmänkin pieniä tarinoita kuin muotokuvia. Kukin kertokoon tarinan sellaiseksi kuin kuvassa näkee."5.8-.3.9.2019

REIJO KÄRKKÄINEN: AARRESAARI - piirroksia 2018-19

Kuopiolaisen kuvataiteilijan Reijo Kärkkäisen perinteikäs kesänäyttely Kuopion Rosebudissa. Teokset on totetutettu sekatekniikka. Työt ovat myös myytävänä, tervetuloa!